Milmanda
Komplext och elegant
Restaurang
Om Producenten
Familjen Torres är en av världens mest kända familjer i branschen. Redan under mitten av 1600-talet var de verksamma inom vinnäringen och år 1870 etablerade de sig som vinproducent. Sedan dess har namnet Torres borgat sig för kvalitet och hållbarhet samt vunnit många fina utmärkelser genom åren.
2021 fick de bland annat den prestigefyllda utmärkelsen ”World’s Most Admired Wine Brand” för femte gången av Drinks International.
Vinifiering
Druvorna skördas under de första veckorna av september. Musten jäses i helt nya franska ekfat (från Nevers) vid 16 grader under cirka 18-20 dagar. 50% av vinet genomgår sedan malolaktisk jäsning i faten följt av lagring på sin jästfällning under 12 månader med regelbunden bâtonnage (att röra upp fällningen för att berika vinet).
Karaktär
Lätt gyllene halmgul färg. Doften är generös och elegant fruktig med inslag av gula äpplen och med något söta nyanser av ananas, allt fint inbäddat i en rökig ton av rostade ekfat. Smaken är medelfyllig, rent fruktig i en generös men ändå frisk stil med väl integrerade ekfatstoner som bjuder på en lätt bränd nyans. Eftersmaken är lång, aningen nötig och komplex med ett torrt, elegant slut.