Purgatori
Vinet som änglarna tog med till himlen
Restaurang
Om Producenten
Historien om Finca Purgatori som Torres förvärvat i Costers del Segre har sin början redan på 1700 -talet. År 1770 beordrades munkar från klostret i Monserrat att bygga L'Aranyo, egendom byggdes i ett öde område en bit ifrån klostret. Munkar skickades hit som straff för att utföra sina "bot" genom att arbeta. Området var känt för sitt extrema klimat och svåra förhållanden.
De upptäckte då att området hade en lovande terroir som levererade utmärkta viner. Enligt legenden skulle enorma vintunnor mystiskt försvinna om natten. Vissa sa att det var änglarna som tog dem till det stora bortom.
Vinifiering
Vinet har macererat med skalen i 10-15 dagar. Alkoholjäsningen sker i ståltankar och sedan överförs vinet i franska ekfat där den malolaktiska jäsningen sker. Vinet lagras sedan på faten i 15-18 månader. Ekfaten kommer från Nevers och 40% av dem är nya.
Jordmån
Mycket djupa, väldränerade jordar med måttligt fin konsistens, där lindar är vanliga. Ytan är inte stenig eller grusig och är mörkt gulbrun i färgen. Denna jord har en låg organisk materialhalt och en mycket hög kalciumkarbonathalt.
Purgatori finns tillgängligt även som magnum, kontakta din säljare för pris.
Karaktär
Djupt mörk körsbärsfärg. Doften är salig, svart hallon, svartpeppar, lite animalisk. Smaken återspeglar doften och är fyllig, rik och lång.