Namnlös
Restaurang
Beläget i norra Bourgogne, nära Auxerre, ligger Chablis‑vingårdarna längs floden Serein.
Jordmån: Kimmeridgian jordar med växlande skiffrig lera och kalksten, med små inslag av ostronskal.
Skörden sker mekaniskt. Traditionell vinifiering tillämpas. Druvorna pressas direkt vid ankomst till vineriet med pneumatiska pressar. Jäsningen sker i termoreglerade rostfria ståltankar vid 16 °C. Vinerna lagras sedan på fin jästfällning i 9 månader i rostfria ståltankar med regelbunden omrörning för att utveckla komplexitet och djup.
Karaktär
Färg: Strålande klar med en ljusgul nyans som fångar ljuset.
Doft: En elegant mineralisk arom från Chablis kritjordar, förfinad med blommiga toner av jasmin och apelsinblom.
Smak: Frisk syra möter subtila smaker av lime och te. Resultatet är ett skulpterat, precist vin som fulländat speglar Chablis typicitet och elegans.

