
Chianti Classico
Fantastico Classico
Restaurang
Om Producenten
Mitt i hjärtat av Chianti Classico hittar vi den anrika producenten Tenuta Poggio Bonelli. En egendom med en historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1600-talet. Vinproduktionen är traditionell, vilket ger deras viner vitalitet och kraft. Chiantis vackra landskap är täckta med vinodlingar och olivlundar som sträcker sig mellan Sienna och Florens. Förhållandena här är perfekta för de Sangiovese-druvor som används för att tillverka dessa klassika italienska viner. När man ger förslag på bra Chianti-viner bör man tänka på att en äkta Chianti är snustorr och har väldigt höga nivåer av syra.
Vinifiering
Traditionel vinifiering, efter pressning jäser musten vid 26-28˚C i rostfria ståltankar innan det dras över till små ekfat i 10 månader. Vinet vilar ytterligare 3 månader på flaska innan vinet är klart.
Karaktär
Genuin och ursprungstypiskt utryck av Sangiovese. Härligt kryddig doft av timjan, örter, läder och körsbär. Medelfyllig, slank och körsbärsfruktig smak av syrliga körsbär, balanserad och lång ekfatston.
Passar utmärkt till traditionell italiensk mat såsom vildsvinsragu med pasta, pizza eller varför inte till en vällagrad parmesan.