
Tamaral La Carmina Albarino
Restaurang
Om Producenten
Tamaral grundades 1997 av familjen de Santiago som har sitt säte i staden Penafiel och omfattar cirka 70 hektar vingårdar i Ribera del Duero fördelat på fyra vingårdar; Pago de la Mira (26 ha), La Calera (6 ha), Pago de Tablares (4 ha) samt 35 hektar arrenderade vingårdar i Baños de Valdearados. Tamaral har också en vingård i Rueda Nava del Rey (strax väster om Ribera del Duero) som omfattar 16 hektar. Vinmakare är Nicola Tucci.
Vinifiering
En kall förmaceration genomfördes direkt i pressen. Efter att druvorna passerat en värmeväxlare för att sänka temperaturen (under 8ºC), fick de macerera i några timmar för att extrahera aromer innan de pressades direkt. Dagen efter macerationen gjordes en omtappning, varefter vinet jäste vid 10–12ºC i minst två veckor.
Karaktär
Ljus halmgul färg. Ren och med god intensitet av tropiska frukter (ananas och passionsfrukt), citrus samt inslag av mint. Smaken är smakrik, fruktig och frisk, med bra balans och en torr avslutning. Ett rent mienraliskt avslut framhäver de fruktiga och örtiga aromer.
Passar utmärkt till risrätter och paella, särskilt med skaldjur eller grönsaker, samt tempura, gyoza eller tataki.

