Bossi Fedrigotti Mas’Est Teroldego
Restaurang
Om Producenten
Familjen Conti Bossi Fedrigotti har bott i byn Rovereto som ligger i regionen Trentino i nästan 600 år och har gjort vin i mer än 300 av dem. Passionen för landskapet och uttrycket som dolomiternas landskap bidrar med till vinerna har förts vidare i generationer sedan den första årgången producerades 1697. Vinhuset storhet tog sin början när greven Federico producerade vinet Fojaneghe 1961, vinet är setts som Italiens första Bordeauxblend och är den adliga familjen Bossi Fedrigottis paradvin.
Vinifiering
Druvorna kommer från jordar rika på kalk och basalt. Druvorna torkar lätt, 30 % av druvorna torkar i omkring 40 dagar. Vinet jäser sedan på ståltank för att sedan lagras i 6 månader på 225 L ekfat.
Lagringspotential: 8-10 år
Karaktär
Stor doft av körsbär, björnbär och blåbär samt en hint av örter, kanel och sötlakrits. Fylligt med bra tanninstruktur och fint balanserad syra samt lång fruktig eftersmak. Serveras gärna till grillat rött kött.