Elisir Allo Zenzero
Amarone Grappa smaksatt med färsk ingefära
Restaurang
Om Producenten
Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.
Vinifiering
Italiensk färsk ekologisk ingefära har kallmacererats i 45 dagar med Masis Amaronegrappa som produceras genom destillering av rester av torkade druvor.
Grappa är ett destillat av pressade druvrester och är det mest välkända och populära destillatet från Veneto med århundranden av historia. Produktionscykeln påbörjas i vingården och avslutats med destillering av druvrester från druvpressningen. Ursprungligen var det ett sätt att ta vara på spill från vinproduktionen.
Ingefäran har sitt ursprung i Asien och kom till Europa tack vare den venetianske upptäcktsresaren Marco Polo på 1200-talet, känd för sina hälsofördelar.
Karaktär
Aromatiskt med intensiv doft och smak av färsk ingefära, citrus samt en hint av torkade druvor. Friskt, fräscht och kryddigt i smaken. Idealiskt att servera i slutet av en måltid men även som ingrediens i cocktails.