Elisir_allo_Zenzero-removebg-preview

Elisir Allo Zenzero

Amarone Grappa smaksatt med färsk ingefära

Restaurang

Skriv ut
Pris kr Pris 329kr Alkoholhalt28
Land italien ArtikelnummerX5010MS3701/6
Producent Masi Vid servering2-4

Om Producenten

Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.

Vinifiering

Italiensk färsk ekologisk ingefära har kallmacererats i 45 dagar med Masis Amaronegrappa som produceras genom destillering av rester av torkade druvor. 

Grappa är ett destillat av pressade druvrester och är det mest välkända och populära destillatet från Veneto med århundranden av historia. Produktionscykeln påbörjas i vingården och avslutats med destillering av druvrester från druvpressningen. Ursprungligen var det ett sätt att ta vara på spill från vinproduktionen. 

Ingefäran har sitt ursprung i Asien och kom till Europa tack vare den venetianske upptäcktsresaren Marco Polo på 1200-talet, känd för sina hälsofördelar. 

Karaktär

Aromatiskt med intensiv doft och smak av färsk ingefära, citrus samt en hint av torkade druvor. Friskt, fräscht och kryddigt i smaken. Idealiskt att servera i slutet av en måltid men även som ingrediens i cocktails. 

Vill du ha rådgivning?

Emelie Pehrsson 070 499 36 11emelie.pehrsson@twscollective.se
Elisir_allo_Zenzero-removebg-preview

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

The Wine & Spirits Collective använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies