Frescaripa Bardolino Classico DOC
Restaurang
Om Producenten
Historien om den anrika vinproducenten Masi tar sin början 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefulla vingårdar i den lilla dalen ”Vaio dei Masi” i hjärtat av regionen Valpolicella Classica. Efter mer än 200 år av passionerad vinmakning drivs företaget fortfarande inom familjen, som idag drivs av sjätte och sjunde generationen.
Vinifiering
Druvrankorna till vinet växer på kullarna i den historiska Bardolino Classico-zonen. Efter skörd jäser musten ståltank varav 13 dagar med skalkontakt. Därefter lagras vinet i tre månader på slovenska ekfat om 50-90 hl.
Karaktär
Ett modernt, friskt och mångfacetterat vin med tydliga influenser från Gardasjön. Intensiv doft av körsbär och svarta vinbär, frisk syra och lång eftersmak. Gott till exempelvis kryddig korv, pasta och risotto.