Masi Bonacosta Valpolicella
Restaurang
Om Producenten
Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.
Vinifiering
Druvorna skördas separat och jäser i totalt 20 dagar, Corvina har skalkontakt i 16 dagar och Rondinella och Molinara i 10 dagar. DÄrefter genomgår musten malolaktisk jäsning för att sedan lagras i fyra månader på slovenska ekfat.
Finns även på halvflaska!
Karaktär
Ljuvlig doft av körsbär samt inslag av vanilj. Fruktigt vin med en lätt kryddig touch med bra struktur, syra och mjuka tanniner. Ett bra matvin som passar extra bra till ost- och charkbrickan samt en smakrik pasta.