Rosa dei Masi 2023
Nyhet!
Restaurang
Om Producenten
Historien om den anrika vinproducenten Masi tar sin början 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefulla vingårdar i den lilla dalen ”Vaio dei Masi” i hjärtat av regionen Valpolicella Classica. Efter mer än 200 år av passionerad vinmakning drivs företaget fortfarande inom familjen, som idag drivs av sjätte och sjunde generationen.
Vinifiering
Druvorna kallpressas försiktigt och jäser i 13-16 grader. Vinet lagras sedan på rostfri ståltank med sin jästfällning som genomgår bâtonnage i ca 60 dagar. Stabiliseras och filtreras innan buteljering.
Druvorna kommer från höga vingårdslägen i Valpolicella med en stor temperaturskillnad mellan natt och dag.
Karaktär
Torrt rosévin med frisk syra och inslag av röda bär så som hallon och plommon samt florala inslag. Utmärkt som aperitif, som sällskapsvin samt till lättare maträtter.