Torres Sangre de Toro Organic Selection
Restaurang
Om Producenten
Familjen Torres är en av världens mest kända familjer i branschen. Redan under mitten av 1600-talet var de verksamma inom vinnäringen och år 1870 etablerade de sig som vinproducent. Sedan dess har namnet Torres borgat sig för kvalitet och hållbarhet samt vunnit många fina utmärkelser genom åren.
2021 fick de bland annat den prestigefyllda utmärkelsen ”World’s Most Admired Wine Brand” för femte gången av Drinks International.
Vinifiering
Manuell och mekanisk skörd (cirka 65% för hand och 35% med maskin). Maceration: 2 veckor. Fermentering: 7-14 dagar. Fermentationsmetod: i temperaturekontrollerade rostfria ståltankar.
35% av vinet har lagrats i 300-liters ekfat i 4 månader (20% ny fransk ek, 80% andra årets fransk ek).
Karaktär
Klart rubinröd färg, relativt hög intensitet. Doften är fruktig och nyanserad med inslag av mörka körsbär, plommon, örtkryddor, fat och choklad. Lång harmonisk eftersmak. Smaken är medelfyllig, generöst fruktig och ren med en liten touche av sötma och med samma intensiva mörka fruktaromer som i doften, balanserat sträv och med en mild syra.
Eftersmaken är lång, fruktig och mycket välbalanserad.