Amabelli Rosato
Puglia IGP, Ekologisk
Restaurang
AMABELLI ROSATO PUGLIA IGP
Bägge druvsorterna kommer från lågavkastande vingårdar i Salento, södra Apulien. Vinstockarna odlas enligt Guyot-metoden med en planteringstäthet på cirka 4 000 plantor per hektar.
Primitivo skördas i slutet av augusti, medan Negroamaro skördas i början av september.
Vinifiering
Druvorna vinifieras separat med samma metod. De avstjälkas, krossas och kyls ned till 10 °C, därefter får de macerera med skalen i cirka 6–8 timmar för att ge musten en rosa ton. Musten separeras sedan från skalen och får vila i rostfria ståltankar i 36 timmar. Jäsningen sker med utvalda jäststammar vid kontrollerad temperatur på 15–16 °C och pågår i cirka 10 dagar.
Karaktär
Ett mycket friskt, krispigt och elegant vin. Färgen är djuprosa med koralltoner. Doften bjuder på livliga inslag av körsbär, jordgubbar och hallon. Smaken är rik och pigg med fräscha toner av röda bär och en mycket behaglig, välbalanserad syra. Perfekt till skaldjur, milda ostar – eller allra helst som aperitif.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Les Fumées Blanches Rosé
- frankrike
- François Lurton
- Rosévin
- 99kr 95kr

