Barolo
Restaurang
Om Producenten
Pio Cesare som är beläget i Alba i hjärtat av Piemonte, har gjort sig ett världsrykte genom sin konsekvent mycket höga kvalitetsnivå. Det hårda arbetet och det stora engagemanget har gjort att familjen har vunnit många priser både internationellt och i Italien för sina viner.
Idag är det 5e generationen som tagit över efter Pio Boffa i form av Pio Boffas dotter Federica samt Cesare Benvenuto.
Vinifiering
Druvorna skördas från mitten av oktober. Musten jäses i rostfria tankar med totalt 25-30 dagars skalkontakt. 70% av vinet lagras sedan under 3 år i botti (stora ekfat) och resten i helt nya franska ekfat (Allier) under 2 år.
Finns även tillgängligt i magnum - kontakta din säljare för pris!
Karaktär
Granatröd färg med viss mognadsnyans. Doften är medelstor, druvtypisk och klassisk med finess snarare än kraft, delikat körsbärsaromatisk, viol, rosor med inslag av en rostad fatkaraktär. Smaken är medelfyllig, rödfruktig och stram i klassisk stil med en uppfriskande syra och en medellång, ren och elegant eftersmak med nyanser av torkade körsbär och mandel.