
Campofiorin
Restaurang
Om Producenten
Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.
Vinifiering
Campofiorin är orginalet för vad som kallas "Supervenetian" skapat av Masi 1964. Metoden kallas för ripasso vilket innebär att vinet genomgår en andra alkoholjäsning tillsammans med 25 % halvtorkade druvor.
Vinet lagras därefter minst 1,5 år på fat och 3 månader på flaska.
Masi ägde termen ripasso som varumärke men idag är det fritt och Masi avstår att använda begreppet då skiftande kvalite säljs världen över och inte överenstämmer med den kvalite Masi står för.
Karaktär
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, nougat, jordgubbar, salvia, vanilj och kanel.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Brolo Campofiorin Oro
- italien
- Masi
- Rött vin
- 249kr 199kr