
Masi Campofiorin
750 ml
Restaurang
Om Producenten
Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.
Vinifiering
Campofiorin är originalet för vad som kallas "Supervenetian" skapat av Masi 1964. Metoden kallas för ripasso vilket innebär att vinet genomgår en andra alkoholjäsning tillsammans med 25 % halvtorkade druvor. Vinet lagras därefter minst 1,5 år på fat och 3 månader på flaska. Masi ägde termen ripasso som varumärke men idag är det fritt att använda för vilket företag som helst och Masi avstår att använda begreppet då skiftande kvalitet säljs världen över och inte överensstämmer med den kvalitet Masi står för.
Masi Campofiorin 2020 så torkas 30 % av druvorna i sex veckor. Vinet lagras sedan i 18 månader på stora slovenska ekfat a 600 L för att sedan vila tre månader på flaska.
Karaktär
Nyanserat och kryddigt med fatkaraktär och inslag av mörka körsbär och plommon. Fylligt men samtidigt mjukt med bra tanninstruktur och frisk syra. Lång fruktig eftersmak. Ett mångsidigt vin som passar till många tillfällen, från aperitif till en middagsbjudning, gärna till en smakrik pasta eller grillat.

Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Brolo Campofiorin Oro
- italien
- Masi
- Rött vin
- 249kr 199kr
- Campofiorin 375 ml
- italien
- Masi
- Rött vin
- 89kr 69kr