
Brolo Campofiorin Oro
Restaurang
Om Producenten
Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.
Vinifiering
Druvorna till detta vin plockas från en och samma vingård, "Brolo di Campofiorin" som ligger i byn Valgatara di Marano.
Vinifieringen sker enligt appaxximento-metoden, där druvmusten får jäsa ytterligare en gång tillsammans med 25 % halvtorkade druvor från tillverkningen av Recioto och Amarone, mer kallat ripasso. Masi ägde termen ripasso som varumärke men idag är det fritt och Masi avstår att använda begreppet då skiftande kvalite säljs världen över och inte överenstämmer med den kvalite Masi står för.
Vinet får också vila en period på små ekfat.
Oseleta är en bortglömd inhemsk druva från Verona. Druvan började återplanteras av Masi i början av 80-talet. Druvan tillför främst strävhet men också ett helt anant djup i vinet.
Karaktär
Frisk syra med intensiva toner av körsbär, choklad och vanilj. Vinet får en extra dimension av den andel Oseleta som används i blenden. Detta ger ett något stramare vin med mycket karaktär.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Campofiorin
- italien
- Masi
- Rött vin
- 149kr 2020kr
- Masi Bonacosta Valpolicella
- italien
- Masi
- Rött vin
- 119kr 99kr
- Campolongo di Torbe Amarone
- italien
- Masi
- Rött vin
- kr 799kr