
Costasera Amarone della Valpolicella Classico
Restaurang
Om Producenten
Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.
Vinifiering
Druvorna plockas och får sedan torka och skrumpna under hela vinterhalvåret. När vattnet i druvorna dunstar så koncentreras socker, smaker och fruktsyror.
Vinet lagras därefter i ca 45 dagar i stora slovenska ekfat, s.k. "botti". Vinet lagras sedan minst 2 år på fat innan det släpps för marknaden.
Namnet Costasera är sprunget från området där rankorna växer som har perfekt läge mot solen samt närheten till Gardasjön som ger ett ypperligt mikroklimat.
Karaktär
Stort och elegant vin med komplexitet och många nyanser.
Inslag av plommon, körsbär, kakao, kaffe, sandelträ och peppar.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Bonacosta Valpolicella
- italien
- Masi
- Rött vin
- 119kr 99kr