Masi Costasera Amarone
Namnet Costasera betyder "sluttning i kvällssol"
Restaurang
Om Producenten
Historien om den anrika vinproducenten Masi tar sin början 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefulla vingårdar i den lilla dalen ”Vaio dei Masi” i hjärtat av regionen Valpolicella Classica. Efter mer än 200 år av passionerad vinmakning drivs företaget fortfarande inom familjen, som idag drivs av sjätte och sjunde generationen.
Vinifiering
Druvorna växer på vingårdar med kalkrik jordmån och västlig-sydvästlig exponering i de historiska Valpolicella Classico kommunerna Marano, Negrar, Sant´Ambrogio och San Pietro. Här är dagarna långa vilket möjliggör lång druvmognad vilket bidrar till utvecklade komplexa aromer och smaker.
Amarone är ett unikt vin på många sätt, dels grund av sitt ursprung, de historiska druvsorterna men framförallt vinifieringen. Efter skörd låter man druvorna semitorka i 3-4 månader. När vattnet avdunstar så koncentreras samtidigt arom och smak. Druvorna pressas sedan och avstjälkas delvis för att sedan jäsa och genomgå malolaktisk jäsning. Därefter lagras vinet i 28-30 månader på slovenska ekfat. Masi Costasera Amarone Kan drickas nu eller lagras upp till 35 år.
Finns även på halvflaska samt magnum.
Karaktär
Generöst och fylligt med doft av torkade körsbär och plommon samt inslag av kakao och kaffe. Välstrukturerat och komplext med en trevlig fräschör och lång intensiv eftersmak. Passar bra till exempelvis grillat kött och smakrika hårdostar.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Bonacosta Valpolicella
- italien
- Masi
- Rött vin
- 125kr 105kr