
Masi Levarie Soave Classico DOC
Restaurang
Om Producenten
Historien om den anrika vinproducenten Masi tar sin början 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefulla vingårdar i den lilla dalen ”Vaio dei Masi” i hjärtat av regionen Valpolicella Classica. Efter mer än 200 år av passionerad vinmakning drivs företaget fortfarande inom familjen, som idag drivs av sjätte och sjunde generationen.
Vinifiering
Druvorna odlas i Monteforte d'Alpone i Soave i en jordmån med en något lösare struktur som främst består av basalt och vulkanisk sten. 20 % av musten macereras under ett dygn i låg temperatur, resterande 80 % jäser på rostfri ståltank och genomgår malolaktisk jäsning. 20 % lagras sedan på ekfat i 4 månader och resterande 80 % på ståltank.
Karaktär
Fruktigt och aromatiskt med inslag av gula päron, mandel, vit persika och citrus. Bra fräschör med en frisk syra och struktur. Servera gärna till rätter av kyckling, fisk eller en matig sallad.

Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Fresco di Masi Bianco
- italien
- Masi
- Vitt vin
- 159kr 119kr