Masi Tupungato Passo Doble
Ekologiskt från Argentina
Restaurang
Om Producenten
Masi har tagit sin filosofi om omsorg och respekt för miljön till Tupungatodalen i Mendoza, Argentina och skapat ett ekologiskt och hållbart företag. I Tupungato är förutsättningarna idealiska för vinproduktion, vingårdarna ligger på 950-1050 m.ö.h och jordmånen är stenig och sandig med inslag av krita. Här är även förutsättningarna de rätta för appassimento-metoden, en vinframställningsteknik som annars är typisk för Veneto, Italien där Masi har sin bas. Idag odlas de argentinska druvsorterna Malbec och Torrontés samt två venetianska druvsorter, Corvina och Pinot Grigio på Masis vingård i Tupungato.
Vinifiering
Ekologiskt vin från Argentina. Druvorna kommer Masis vingårdar i Valle de Uco, Mendoza i Argentina. Vingårdarna ligger på en höjd mellan 950-1050 m ö h. Jordmånen är stenig, sandig och kritig.
Malbec-druvorna jäser med skalen i ca 15 dagar i 21-23 grader. Corvina-druvorna genomgår en kortare appassimento, dvs semitorkas innan druvorna pressas och jäser i 15 dagar i 18-20 gr. Vinet lagras sedan i 9 månader på franska ekfat (30 % nya).
Karaktär
Intensiv doft av mogna bär, torkade plommon och inslag av vanilj. Fylligt och smakrikt med välintegrerade lena tanniner och frisk syra. Lång fruktig eftersmak.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Bonacosta Valpolicella
- italien
- Masi
- Rött vin
- 125kr 105kr