Passo Doble

Masi Tupungato Passo Doble

Restaurang

Skriv ut
Pris 149kr Pris 115kr Alkoholhalt14 %Årgång2022
Land argentina Artikelnummer6156Druvor85% Malbec, 15% semi-dried Corvina.
Producent Masi Sockerhalt<3 g/lVid servering16-18

Om Producenten

Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.


Vinifiering

Ekologiskt odlade vingårdar i Valle de Uco, Mendoza i Argentina. Vinmarkerna ligger på en höjd mellan  950-1050 m ö h. Jordmånen är stenig, sandig och kritig. 

Vinet vinifieras genom dubbeljäsning. 

Malbec jäser med skalen i ca 15 dagar vid en temperatur mellan 21-23 grader. 15 % Corvina får genomfå en kortare apassimento vinifiering innan druvorna pressas och jäser ca 15 dagar vid en något lägre temperatur, ca 18-20 grader. Slutligen genomgår all must den slutliga jäsningen.


Vinet lagras 9 månader på franska ekfat (70 % andragångsanvända, 30 % nya) och slutligen lagras vinet i flaska i minst 2 veckor.  

Karaktär

Moget och fylligt med inslag av plommon, kryddor och kakao. Koncentrerat men med mjuka, balanserade tanniner och fin syra. Långt ihållande slut. 

Vill du ha rådgivning?

Emelie Pehrsson 070 499 36 11emelie.pehrsson@twscollective.se

Liknande produkter

Visa:

Bonacosta-removebg-preview

Masi Bonacosta Valpolicella

Masi

119kr

99kr

  • Namn
  • Land
  • Producent
  • Sort
  • Pris
Se alla produkter

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

The Wine & Spirits Collective använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies