Masi Tupungato Passo Doble
Restaurang
Om Producenten
Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.
Vinifiering
Ekologiskt odlade vingårdar i Valle de Uco, Mendoza i Argentina. Vinmarkerna ligger på en höjd mellan 950-1050 m ö h. Jordmånen är stenig, sandig och kritig.
Vinet vinifieras genom dubbeljäsning.
Malbec jäser med skalen i ca 15 dagar vid en temperatur mellan 21-23 grader. 15 % Corvina får genomfå en kortare apassimento vinifiering innan druvorna pressas och jäser ca 15 dagar vid en något lägre temperatur, ca 18-20 grader. Slutligen genomgår all must den slutliga jäsningen.
Vinet lagras 9 månader på franska ekfat (70 % andragångsanvända, 30 % nya) och slutligen lagras vinet i flaska i minst 2 veckor.
Karaktär
Moget och fylligt med inslag av plommon, kryddor och kakao. Koncentrerat men med mjuka, balanserade tanniner och fin syra. Långt ihållande slut.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Bonacosta Valpolicella
- italien
- Masi
- Rött vin
- 119kr 99kr