Masi Tupungato Corbec
Restaurang
Om Producenten
Masi har tagit sin filosofi om omsorg och respekt för miljön till Tupungatodalen i Mendoza, Argentina och skapat ett ekologiskt och hållbart företag. I Tupungato är förutsättningarna idealiska för vinproduktion, vingårdarna ligger på 950-1050 m.ö.h och jordmånen är stenig och sandig med inslag av krita. Här är även förutsättningarna de rätta för appassimento-metoden, en vinframställningsteknik som annars är typisk för Veneto, Italien där Masi har sin bas. Idag odlas de argentinska druvsorterna Malbec och Torrontés samt två venetianska druvsorter, Corvina och Pinot Grigio på Masis vingård i Tupungato.
Vinifiering
Masi Tupungato Corbec är en blend av halvtorkade Corvina- och Malbecdruvor. Corvinas intensiva doft av mogna körsbär och sammetslena struktur balanseras upp perfekt med tanninerna hos Malbec. Vinet tillverkas enligt appassimento-metoden och de två druvsorterna skördas och vinifieras separat. Utvalda druvklasar placeras på specialtillverkade träbrickor i 20 dagar där druvorna tappar cirka 20 % av sin vikt och ökar i koncentration av sötma och aromer. Druvorna pressas sedan försiktigt och avstjälkas för att sedan jäsa i 20-24°C i 20 dagar i rostfria ståltankar. Efter lagring genomgår vinet en malolaktisk jäsning vid 20°C på 25 dagar för att sedan lagras i 18 månader på gamla ekfat om 600 liter.
Karaktär
Masi Tupungato Corbec är ett fylligt och elegant vin med intensiv doft av mogna körsbär och inslag av eukalyptus. Bra tanninstruktur och lång eftersmak. Servera gärna vinet i stora kupor i 18°C till grillade rätter och mogna ostar.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Tupungato Passo Doble
- argentina
- Masi
- Rött vin
- 159kr 125kr
- Piedra Negra Arroyo Grande Malbec
- argentina
- FRANÇOIS LURTON - Bodega Piedra Negra
- Rött vin
- 169kr 139kr