
Masi Tupungato Corbec
Restaurang
Om Producenten
Historien om Masi tar sin start 1772 när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen kallad ”Vaio dei Masi”. Namnet MASI är självklart sprunget ur denna historia och idag är det 6:e och 7:e generationen som leder MASI, som fortfarande och alltid har drivits inom familjen, i över 200 år.
Ekologiskt odlade vingårdar som ligger i det berömda vinproducerande området Mendoza, västra Argentina, och ligger på en höjd av 950-1050 meter över havet i Tupungato-dalen. Marken är stenig, sandig och kritig. Låg organisk substans och bra mineralinnehåll.
Vinifiering
Masi Tupungato Corbec är en blend av halvtorkade Corvina- och Malbecdruvor. Corvinas intensiva doft av mogna körsbär och sammetslena struktur balanseras upp perfekt med tanninerna hos Malbec. Vinet tillverkas enligt appassimento-metoden och de två druvsorterna skördas och vinifieras separat. Utvalda druvklasar placeras på specialtillverkade träbrickor i 20 dagar där druvorna tappar cirka 20 % av sin vikt och ökar i koncentration av sötma och aromer. Druvorna pressas sedan försiktigt och avstjälkas för att sedan jäsa i 20-24°C i 20 dagar i rostfria ståltankar. Efter lagring genomgår vinet en malolaktisk jäsning vid 20°C på 25 dagar för att sedan lagras i 18 månader på gamla ekfat om 600 liter.
Karaktär
Masi Tupungato Corbec är ett fylligt och elegant vin med intensiv doft av mogna körsbär och inslag av eukalyptus. Bra tanninstruktur och lång eftersmak. Servera gärna vinet i stora kupor i 18°C till grillade rätter och mogna ostar.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Tupungato Passo Doble
- argentina
- Masi
- Rött vin
- 149kr 115kr
- Bodega Norton La Colonia Malbec
- argentina
- Bodega Norton
- Rött vin
- 109kr 89kr
- Piedra Negra Arroyo Grande Malbec
- argentina
- FRANÇOIS LURTON - Bodega Piedra Negra
- Rött vin
- 135kr