Amabelli Sangiovese
Rubicone IGP, Ekologisk
Restaurang
AMABELLI SANGIOVESE RUBICONE IGP
Sangiovese-druvorna kommer från utvalda vingårdar i provinsen Rimini, i Emilia-Romagna. Vinstockarna odlas enligt Guyot-metoden och är i genomsnitt 15 år gamla, med en avkastning på cirka 2,5 kg per planta.
Druvorna skördas för hand under andra halvan av september.
Vinifiering
Efter avstjälkning lämnas druvorna hela utan att krossas, vilket minimerar skador på skalen och optimerar färgextraktionen. Jäsningen sker vid kontrollerad temperatur på 25 °C under 7 dagar. I början av jäsningen används frekvent överpumpning och "rack and return"-teknik för att varsamt extrahera aromer och tanniner. Efter omtappning sker den malolaktiska jäsningen.
25 % av vinet lagras på ekfat i 6 månader.
Karaktär
Amabelli Sangiovese har en klar, rubinröd färg med violetta nyanser. Doften bjuder på druvtypiska aromer som viol och körsbär. Smaken är frisk och välbalanserad med mjuka tanniner och toner av röda bär i avslutet.
Perfekt till pasta arrabbiata eller bolognese, charkuterier, rostbiff eller ost
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Modello Trevenezie Rosso IGT
- italien
- Masi
- Rött vin
- 99kr 89kr

