DOMINI SERTAIA BAROLO DOCG
Restaurang
DOMINI SERTAIA BAROLO DOCG
Nebbiolo-druvorna kommer från lågavkastande vingårdar i hjärtat av Barolo DOCG-området i Piemonte. Vinstockarna odlas enligt Guyot-metoden.
Skördas för hand under första halvan av oktober.
Vinifiering
Efter avstjälkning pressas druvorna varsamt. Jäsningen sker vid kontrollerad temperatur på 24–25 °C under 8–10 dagar. I början av jäsningen används frekvent överpumpning och "rack and return"-teknik för att varsamt extrahera aromer och tanniner. Efter omtappning sker den malolaktiska jäsningen.
Vinet lagras i 30 månader på stora 40 hl slavonska ekfat och därefter i 8 månader på rostfria ståltankar.
Karaktär
Detta vin har en transparent tegelröd färg. Doften är komplex med inslag av viol, nypon och rosenblad, sammanvävda med toner av röda vinbär, körsbär och fikon. Balsamiska nyanser, mynta och lavendel utvecklas till lakrits och kryddor i avslutet.
Smaken är rik och nyanserad med toner av maraskakörsbär och läder. Tanninerna är finkorniga och silkeslena, väl integrerade med frukten och kryddigheten.
Perfekt till eleganta men smakrika rätter som tryffelrisotto, charkuterier, biff och grytor.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Pio Cesare Barolo
- italien
- Pio Cesare
- Rött vin
- 619kr
- Pio Cesare Langhe Nebbiolo
- italien
- Pio Cesare
- Rött vin
- 225kr 199kr

