Tamaral
Restaurang
Om Producenten
Tamaral grundades 1997 av familjen de Santiago som har sitt säte i staden Penafiel och omfattar cirka 70 hektar vingårdar i Ribera del Duero fördelat på fyra vingårdar; Pago de la Mira (26 ha), La Calera (6 ha), Pago de Tablares (4 ha) samt 35 hektar arrenderade vingårdar i Baños de Valdearados. Tamaral har också en vingård i Rueda Nava del Rey (strax väster om Ribera del Duero) som omfattar 16 hektar. Vinmakare är Nicola Tucci.
Vinifiering
Druvorna kommer från Tamarals egna vingårdar i Pesquera de Duero som ligger på över 900 meters höjd längs floden Duero i Kastilien-León på Spaniens högplatå. Här är klimatet kontinentalt vilket innebär kalla vintrar och heta somrar.
Efter skörd har druvorna macererats och jäst i rostfri ståltank i 26 grader. Druvorna lagras sedan i 12 månader på franska och amerikanska ekfat om 225 liter.
Karaktär
Nyanserad och fruktig doft med inslag av plommon, svarta vinbär och körsbär samt inslag av vanilj, kakao, kardemumma och ceder. Fylligt med välintegrerade tanniner och lång eftersmak. Servera till exempelvis rött kött, grillade grönsaker eller en gryta baserad på baljväxter.