
Zensa Primitivo
Restaurang
Vinifiering
Primitivo-druvorna är noggrant utvalda från lågproducerande, helt ekologiska vingårdar i Salento-området i södra Apulien. Vinrankorna är uppbundna enligt Guyot-systemet. De är i genomsnitt 20 till 35 år gamla, med en planteringstäthet på cirka 4 500 plantor per hektar.
Noggrann manuell skörd sker i slutet av augusti. Efter avstjälkning krossas inte druvorna, vilket gör att de förblir intakta. Detta minskar skador på skalen och optimerar färgextraktionen. Jäsningen sker vid en kontrollerad temperatur på 24–25 °C under 8–10 dagar. Frekvent remontage (omrörning) och delestage (tappning och återpumpning) utförs under de tidiga stadierna av jäsningen för att uppnå en mjuk extraktion av aromer och mjuka tanniner. Efter omtappning sker den andra, malolaktiska jäsningen som gör vinet rundare och mer balanserat.


Karaktär
Intensiv rubinröd färg med en komplex doft som påminner om körsbär, torkade bär och rostade mandlar. I smaken är vinet fylligt men samtidigt mjukt och elegant med en silkeslen textur. Eftersmaken är lång och ihållande, med en explosion av mörka körsbär, torkad frukt och kryddiga toner i slutet.


Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Zensa Rosso Terre Siciliane Organico
- italien
- Orion Wines
- Rött vin
- 99kr -
- The Wanted Zin Old Vines Zinfandel Eko
- italien
- Orion Wines
- Rött vin
- 95kr -