
Zensa Rosso Terre Siciliane Organico
Restaurang
Vinifiering
Nero d’Avola-druvorna är noggrant utvalda från lågproducerande, helt ekologiska vingårdar i provinsen Ragusa på Sicilien. Vinrankorna är uppbundna enligt Guyot-systemet. De är i genomsnitt 25 till 30 år gamla, med en planteringstäthet på cirka 4 500 plantor per hektar.
Manuell skörd sker i början av september för Syrah, och cirka två veckor senare – i mitten av september – för Nero d’Avola.
Efter avstjälkning krossas inte druvorna, vilket gör att de förblir intakta. Detta minskar skador på skalen och optimerar färgextraktionen. Jäsningen sker vid en kontrollerad temperatur på 23–25 °C under 8–10 dagar. Frekvent remontage (omrörning) och delestage (tappning och återpumpning) utförs under de tidiga stadierna av jäsningen för att uppnå en mjuk extraktion av aromer och milda tanniner.
Efter omtappning sker den andra, malolaktiska jäsningen som gör vinet rundare och mer balanserat.
Ungefär 30 % av vinet lagras på amerikanska ekfat (barriques) i 5 månader.

Karaktär
Vinet har en intensiv rubinröd färg. Det kombinerar toner av mogen röd frukt som röda vinbär och plommon med subtila inslag av kakao och tobak. I smaken har det en utmärkt struktur med mjuka och välbalanserade tanniner. Perfekt till lamm och grytor.


Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- The Wanted Zin Old Vines Zinfandel Eko
- italien
- Orion Wines
- Rött vin
- 95kr -
- Zensa Primitivo
- italien
- Orion Wines
- Rött vin
- 109kr -