Masi Tupungato Passo Blanco
Restaurang
Om Producenten
Masi har tagit sin filosofi om omsorg och respekt för miljön till Tupungatodalen i Mendoza, Argentina och skapat ett ekologiskt och hållbart företag. I Tupungato är förutsättningarna idealiska för vinproduktion, vingårdarna ligger på 950-1050 m.ö.h och jordmånen är stenig och sandig med inslag av krita. Här är även förutsättningarna de rätta för appassimento-metoden, en vinframställningsteknik som annars är typisk för Veneto, Italien där Masi har sin bas. Idag odlas de argentinska druvsorterna Malbec och Torrontés samt två venetianska druvsorter, Corvina och Pinot Grigio på Masis vingård i Tupungato.
Vinifiering
Druvorna vinifieras separat. Båda druvorna kyls ner vid skörd med hjälp av torris för att bibehålla aromerna på bästa sätt. Pinot Grigio-druvorna torkas i 15 dagar efter skörd för att intensifiera syran. Druvorna pressas och kyls ner under 20 timmar för att sedan jäsa i ståltank. Torrontés-druvorna avstjälkas, kallmacereras och jäser sedan på ståltank.
Karaktär
Intensiv doft av tropisk frukt samt inslag av citrus och blommor. Fruktigt vin med inslag av grapefrukt, aprikos och persika med en frisk syra och lång eftersmak. Vinet passar utmärkt med kryddstark mat och det asiatiska köket eller varför inte grillad tonfisk med grönsaker.
Liknande produkter
- Namn
- Land
- Producent
- Sort
- Pris
- Masi Masianco
- italien
- Masi
- Vitt vin
- 99kr 95kr
- Masi Modello Bianco
- italien
- Masi
- Vitt vin
- 79kr
- Bell'Ovile Vermentino Toscana
- italien
- Poderi del Bell'Ovile
- Vitt vin
- 169kr 139kr
- Masi Levarie Soave Classico DOC
- italien
- Masi
- Vitt vin
- 135kr 99kr